My Company

Thursday, December 02, 2010

gelabah nak balik bercuti (:


Amacam title artikel aku? Pelik ke aku nak share pasal aku nak balik? Mestiah tidak! Hahaha. Bukannya apa, saja nak share pengalaman lucu aku nak balik kali ini. J
     Alkisah bermula..chewah! hari aku nak balik tu aku ada paper. Paper aku pagi tu  subject organizational behavior.  Paper kita orang pagi tu mula kol 9.00am, tamat kol 12.00pm. Nak di jadikan cerita, gelabah la katakan, aku blh abiskan last paper aku tu dengan penuh semangat. Dalam masa 2jam je aku dh blah. Confident la kononnya aku dapat jawab 11 soalan itu dengan jayanya. hahhahaXD.
     Tengah hari tu aku dah siap-siapkan apa yang patut (bukan apa yang patut, semua sebenarnya) sebab aku dah janji dengan member(classmate) aku ni tolong anta barang kat rumah member aku sorang lagi. Haish, apala banyak punya member! Hahaha.
     Dipanjangkan cerita supaya sedaap didengar, roommate aku ni tadi ada belik kek lapis Sarawak beberapa hari before tu. Tapi bila di check last day tu, boleh la plak kan kek tu dah berkulat. :’( sedey ni. So, aku pun mnta tolong kat member aku ni. Lepas kita orang hantar barang yang nak disimpan kat rumah member aku sorang lagi, aku plan nak g beli la kek lapis kan.
     Tapi yang sedihnye, masa aku susun barang dalam kereta member aku tu, kereta tu x muat, padahal aku estimate cukup2 je kan. Aku cakap la kat member aku ni, “lepas anta barang2 ni kat rumah si A, kita dating sini lagi untuk ambil luggage yang nanti aku nak bawa balik.” Member aku ni x la banyak songeh. Dia ON je. Hahahaha.
     Lepas kita orang balik dari anta barang2 yang berapa penting tu kat rumah si A, kita orang boleh slumber badak je kan blah tanpa mengingati luggage yang aku nak bawa balik td. Ntah berapa banyak dh round-about kita orang dah pusing baru la member aku sorang ni ingat yang kita orang belum ambil luggage aku kat kolej. Huh! Aku punya la nebes. Barang penting kot. Aku pun terus kol aku pnya roommate, gtau dia yang luggage aku tu tertinggal kat kolej.

Roomate    : Hello
Aku        : Hello..wei roomie, hang kat ne?
Roomate    : Aku dah on the way dah.
Aku        : (alamak!) Hang dah blah ke dari kolej?
Roomate    : A’ah. Ye la. Kenapa?
Aku        : (adoiii..kenapa la awal plak budak ni nak blah) Hang taw tak luggage
and beg aku tertinggal kat kolej?
Roomate    : Tau… aku masih kat kolej.
Aku        : (wth, she’s know it?) ye ke? Blh tak tolong nnt bawa g airport?
Roomate    : Owh..ok. no hal.
Aku        : (syukur ar ada budak ni lagi kat kolej ) thanks.

Memanjang je aku smile masa tu kan. Ye la, lega ada juga orang sudi bawa luggage buruk aku tu g airport.
     Sampai kat airport kita lepak kat KFC. Huh! Bukan main lagi kan korang kutuk aku. Seluar tido la. Selendang pun korang cakap jadi towel. Aku kecik ati beb :( xda la..aku suka apa lepak ngan korang. Xla boring duk dlam balai berlepas ti sorang2. Nak membebel pun xblh. Karang orang ingat “orang gila” mana la yang terlepas kat airport tu kan.
     Well, aku tiba dengan selamat juga kat kampong walaupun banyak dugaannya. Antaranya ialah luggage tertinggal kt kolej, hujan lebat(my father cannot see clearly), pokok tumbang menghempap jalan and banjir. Tetapi kita orang harungi juga! S.A.V.E :)
                See u next time. :)