My Company

Saturday, November 26, 2011

Hidup Ibarat Kedai Buku


" Hidup kita ini ibaratnya sebagai kedai buku. Didalamnya terdapat banyak jenis bacaan ringan dan bacaan berat. Tetapi kita sebagai manusia yang singgah kesitu lebih cederung kepada bacaan ringan ringan sahaja".
Source: Quote dari filem Love ( Di ubah suai)

Pada pendapat dreamer girl's yang suka cakap merapu, quote di atas bermaksud (apa yang cik fahamla), dalam kehidupan seharian, kita selalu mencari jalan mudah untuk mencapai sesuatu. Realiti kehidupan, tidak banyak kita yang sanggup mengambil risiko kerana tidk sanggup menghadapi pelbagai kemungkinan yang mendatang. Antara tindakan yang diambil tanpa berfikir panjang / dilakukan melulu adalah:


1. Berhenti Sekolah
Walaupun zaman dah menjadi serba moden dan negara kita Malaysia sedang dalam pembangunan yang amat membanggakan namun isu pelajar yang tidak menghadirkan diri ke sekolah atau meng"henti"kan dari menghadirkan diri ke kelas adalah sesuatu yang perlu dibimbangkan.Bukanlah cik nak cakap ni salah kerajaan Malaysia. Apa yang cik cuba tekankan di sini adalah sikap pelajar yang suka mengambil jalan mudah dengan berhenti sekolah (terutamanya dikawasan pendalaman) kerana ingin mencari jalan mudah dalam kehidupan.  Mereka ni fikir kalau dorang ni berhenti sekolah dan bekerja, agak senang la hidup dorang. (Boleh pegang duit sendiri) Kenyataannya, dunia hari ini pun ndak mau bha ambil pekerja yang hanya bergantung kepada sijil UPSR mahupun PMR. Pendidkan harus dititikberatkan!

2.Kahwin Lari
Sejurus selepas berhenti sekolah, hala tujuan pula tidak menentu. Kejap kejap kerja kat "mymall". kemudiannya berhenti and pindah pula kerja kat "yourmall". Macam-macam la kan ragam dorang ni. Pastu ada hati nak ayat awek dengan ayat tak power dorang tu, yang kadang-kadang menjadi. Disitulah timbulnya kes kahwin lari sebab tidak dapat restu ibubapa (dari belah makbapa lelaki mahupun perempuan). Hah! tengok, sapa yang susah sekarang? Keluarga korang jugakan..Fikir dulu sebelum nak kahwin lari. Nak lari dari sapa? Isk3. Setiap perhubungan itu perlu restu.


3. Seks Luar Nikah
Ini ada penemuan cik:-%Simptom ke arah seks luar nikah.
57 peratus remaja mengaku pernah bercium, terutama dengan teman istimewa;
69 peratus remaja pernah berpeluk dengan teman istimewa;
80 peratus remaja berpegang tangan dengan teman istimewa;
55 peratus remaja pernah menonton filem lucah;
43 peratus remaja pernah melayari laman web lucah;
Kalau tidakdapat kahwin lari pun pilih la cara hidup sebumbung tanpa ikatan yang sah.Aduii..Memang parah arh korang ni. Insaflah wahai anak muda yang bukannya akan muda selamanya. Kalau family awek yang korang nak sehidup-semati tu tak nak terima korang, apa kata korang berusaha dengan lebih bersungguh cari hala tuju korang sebelum korang bimbing bakal isteri korang kearah yang masih kabur. (Pakai spectacle / contact lens pun still xnampak masa depan) Cuba perbaiki kehidupan korang. Tidak perlulah sangat perfect tetapi cukuplah kalau korang dah nampak lorong mana yang korang nak lalui.

4. Buang Anak
Lanjutan itu, nak kahwin lari tidak menjadi. Pulak ambil keputusan hidup sebumbungkan. Hidup sebumbung, xda komitmen. Uiii..Memang la best kalau kita tak ada "commitment relatiponship". Kalau awek korang  mengandung nak buat apa? Nak bagi parents korang simpan buat stock kat rumah? Habis tu? Erk..belum habis lagi? ..Oppsss! Tumpang lalu.. :D Resulnya, terjadilah kes buang anak. Anak itu bukan sampah oiuit! Anak itu anugerah. Korang harus syukur dikurniakan anak tau! Xpaham cik!


Kesimpulannya, setiap tindakan diatas adalah sikap manusia yang suka singgah dikedai buku dan hanya membaca bacaan yang ringan ringan sahaja kerana tidak suka mengambil risiko membaca bacaan yang berat yang berkemungkinan:
1) Membuatkan dorang perlu masa yang lama untuk menghabiskan bacaan.
Untuk mendapatkan sesuatu hasil yang memuaskan memang memerlukan masa yang lama. Dan dorang ni pula jenis yang tak sabar.
2) Susah nak faham akan isi bacaan
Dorang tidak mahu memahami sesuatu situasi dengan lebih mendalam dan cuba untuk menyelesaikan sesuatu masalah dengan jalan yang ringkas dan mudah.
3) Yang lain lain korang fikirlah sendiri ya..

Uii..bila cik baca balik apa yang cik tulis, terasa skema semacam pulak kan tulisan cik kali ini. Masam Macam karangan SPM saje..ewww! Bwekk! Hahaaha. Tu maknanya cik ni siyes serious nak share benda ni ngan reader(s) semua. Wahai anak muda mahupun yang dah nak tua, renung-renungkan. Selamat berubah..

Sunday, November 20, 2011

7 Ciri Wanita Idaman Lelaki




1. Wanita Berfikiran Terbuka.
Wanita yang berfikiran terbuka adalah salah satu ciri ciri idaman yang lelaki cari dalam diri seseorang wanita. Fikiran wanita janganlah terlalu "lapuk" dan harus dipermodenkan.

2.Wanita Yang Yakin Diri
Wanita yang yakin diri ini menampakkan "kegagahan" mereka dalam kehidupan seharian. Mereka nampak yakin dalam semua perkara yang mereka lakukan seperti yakin dalam membuat keputusan yang mampu membuat lelaki tertarik kerana lelaki beranggapan yang wanita jenis ini mampu berdiri di atas kaki sendiri. So girls, please improve your confidence level yo!

3. Wanita Yang Setia
Wanita yang memiliki ciri setia ini memang adalah senarai pilihan teratas dalam pilihan lelaki. Dalam dunia yang serba moden ini, kebanyakkan wanita mudah terjebak dengan bermacam-macam jenis cinta seperti cinta SMS, cinta mukabuku ataupun lebih tepat cinta internet atau alam maya. Wanita yang memiliki sifat setia ini dipercayai oleh lelaki mampu meng"control" diri mereka dari terjebak dengan cinta-cinta sebegitu.

4. Wanita Yang Cantik.
Kecantikkan itu sesuatu yang terlalu subjektif untuk dikatakan.  Kecantikkan seseorang wanita itu bergantung kepada seseorang yang melihat atau menilainya. Tidak perlulah wanita itu cantik dimata semua lelaki kerana kita sebagai manusia tidak mampu memuaskan pandangan semua orang.

5. Wanita Yang Seksi.
Seksi seorang wanita yang dimaksudkan bukanlah pakaian yang "kurang kain"  mahupun pakaian yang mendedahkan lurah dan daerah yang menggiurkan. Keseksian wanita disini merujuk kepada bagaimana cara wanita itu ketawa, menjelingp-jeling..oppss! Walaupun seseorang wanita itu tidak berpakaian menjolok mata, tetapi sifat peribadi wanita itu tetap seksi dimata lelaki. Itulah keseksian sebenar wanita.


6. Wanita Yang Manja dan Menarik.
Wanita yang memiliki sifat manja memang mampu menarik perhatian lelaki. Rasanya sekali pandang memang tidak cukup. Rasa nak pandang 2-3 kali la pulak kan. Hehe. Tetapi jangan la buat perangai manja-gedik yang mengada-ada. Nanti bukan lelaki tertarik melihat, tetapi menarik muka masam cuka kerana rasa meluat tak sudah sudah melihat aksi sebegitu. Kesimpulannya, wanita yang manja memang menarik.

7. Wanita Yang Penyayang.
Penyayang dan penyayang. Wanita yang memiliki sifat penyayang biasanya sinonim dengan wanita yang memiliki sifat keibuan. Nowadays, memang susah nak cari wanita yag penyayang. Yang buang anak ke, yang me"lecur" ke, huh memang berlambak masa kini. Sayangilah diri anda dan keluarga anda!

Jadi wanita yang memiliki sifat-sifat yang dinyatakan di atas memang limited edition masa kini. So, wanita wanita diluar sana yang rasa diri mereka masih kurang ciri-ciri diatas, cepat cepatlah berubah ye. TETAPI jangan la pulak setakat lakonan semata-mata just untuk menarik minat lelaki. Berubah kearah kebaikan bersama-sama.

Wednesday, November 16, 2011

Dah rezeki aku..

Hello..petang semuanya :)
Korang apa khabar petang ni? Eh, silap. Korang apa khabar hari ni?
Hopefully baik-baik semua dan ada rezeki macam aku. Hehehe.

Bukan apa aku cakap "dah rezeki aku.." Bukan aku dapat benda free pun kan.

Cheritanya begini:

Pada suatu tengah hari yang panasnya memang tidak menyengat hingga ke kelas. Memang la. Kelas berbumbung. Ada aircond pulak tu. Panas memang tak terasa la kan. Hehe. Aku punya handphone kesayangan tertinggal atas meja tepi locker koperasi kampus. Bukan 1 tau, tapi ada 2 bijik. Hah, ambikk kau. Nasib baik la kan ada sorang student ni yang baik hati yang terjumpa handphone tu. Dan memang nasib baik jugak yang phone yang 1 tu lagi xda password. Boleh la budak tu belek2 apa yang ptt kn. Then dia pun kol my classmate ( which the last person I message that morning ) Panjang akal kan budak ni. Kalau orang lain agak2 dorang bagi balik x? We never know. Probability is 50-50 right. Tu la aku cakap dah memag rezeki aku. Cuba kalau budak tu x bagi kat aku balik, tu namanya dah rezeki dia.. Hehe.

P/S: Jangan melihat dunia dengan sebelah mata. Masih banyak lagi insan yang baik hati di luar sana yang kita belum sempat kenali. :)

Friday, November 04, 2011

Bad day

Hello sekalian alam. :)
Korang apakhabar? Ok? Eh, sakit? Sakit apa?
Aaa.. Jgn lupa nak makan ubat yea *unuk yang sakit/& mereka yang bakal sakit*..Muahaha..

Okay..back to our topic!

Awal pagi, bangun tido. Mandi. Bersiap. Breakfast. Mestilah sempat nak breakfast. Suatu ke"wajib"an tau. Then, 7.30am jalan masuk kampus. Hari ini kamek orang ada BiroTataNegara (BTN).
Uiii..memang awal pulak kan. Awal dari waktu kelas.
Dalam "separuh sedar" keadaan mamai walaupun dah mandi pagi tu, tetap juga tahan mata dari mengantuk.
Yela. Kang time penceramah bagi ceramah, saya asyik dok paham jakkan. Angguk tak henti-henti. Pelik pulak dia.

Waktu rehat pun tiba. Kita orang makan mee goreng.. tidak sedap! Aduiih..! Lepas masa rehat je, uiih. Mata memang berat macam berkilo-kilo beras siam kat mata aku kan. Hehe. Tapi, dalam kepayahan pun still juga curi peluang baca note (buat revision) la kononnyaa kan. Padahal hakikat sebenarnya tiada yang tahu. Kamek (saya) just scanning jak. Muahahaha.
Tapi penceramah tu ok gak la. Xda la boring gilak.

Tengah hari menjelang. Oh, tidak! Abis program almost 1.30pm. Then kamek orang trus blah g kelas. Mok sambung buat revision kan. Tetapi MALANG MEMANG TIDAK PERNAH BERBAU. Apa yang kamek revise nang lari jauh la time nangga paper/ soalan ya. Ancuss ati ku. Rasa mok nangis pun ada jwak. Tapi sabar jak la.

Yaang ini lagi la parah. Test malam ini memang payah. Boleh pulak buang markah 15% free2 macam tu jak. X abis jawab soalan. Sial  Semuanya x berakhir dengan sesuatu yang baik. Hopefully ada sesuatu yang baik menanti di masa hadapan ya sekalian anda. Doa2 la. :P

Orait reader(s). Dah ngantuk. Time to zzzzzz.. Esok nak fly to bintulu. Morning flight..grrrrhhh!
Nite guys.. Sweetdream!


Saturday, October 29, 2011

Valuable person

You are valuable not because of who you are, but because of whose you are.

What is it that makes you valuable? What makes you feel important? Is it your wealth? The fact that you're well educated? Do you feel important because you get lots of cell phone calls, so that must mean you're popular? Or do you feel valuable because you have a high position of leadership at work?

While it certainly isn't wrong to be wealthy, well educated, popular, or in leadership, we must not let those things define our worth and value, because things can (and likely will) fail us. Cars break down; houses burn down; profits sink down; and with them, our self-worth falls down.

But God declares that you're worth everything to him -- you're worth all Christ offered. You are not your own; you were bought at a price (1 Corinthians 6:19-20). That price is the life of Jesus.

You are precious in God's sight -- you're his child (Ephesians 1:5). Almost every parent would agree that his or her child is the most precious thing in the world; and that's the way God views you! It's no wonder God labels his people as his treasured possession (Deuteronomy 14:2).

Don't let wealth, education, popularity, status, or anything else define your value. Know that you worth everything to God, because you're His.



*copy and paste from Wyan Marcel Emang*

Friday, October 14, 2011

Awek Materialistic-Kaya hanya diduniawi


Hello readers’ sekalian. How y’all doing today? Have idea what material girls means is?
credit to: 
http://yukiandbee.blogspot.com
 Ermm..
Apa? Xda idea? Google la.. korang akan jumpa la – material girl 2011 dan macam-macam lagi. Semua kan senang dh sekarang ni.. google je, keluar la semua.. Kan3.. Hehe
Well, apa yang dreamer girl’s nak cherita ngan korang ni xda la apa sangat, cuma sedikit aspek-aspek kehidupan awek materilistik.

1.    Kehidupan
       Kehidupan awek materialistik ni,  mereka inginkan kehidupan yang mewah harta benda dan selesa. Mereka sanggup buat apa saja untuk dapatkan apa yang dorang nak. (depend how they leads their life is) Biasanya sejarah dorang ni macam-macam arr. Ada yang  before jadi material girl ni hidupnya susah. Or maybe coz dorang nak main-mainkan lelaki kerana before ni dorang selalu kena “dumb-a” oleh boyfren dorang kot. Tapi biasanya, awek yang transform jadi awek material ni adalah orang yang dari keluarga kurang mampu. (Tp bukan semua).

Chercita 1:
“Adalah seorang member dreamerG ni kan. Agak lama gak la dreamerG dh kenal dia. Dah bertahun-tahun gak la dah kamcheng. Kalau dulu, member dreamerG ni, uii, sopan bukan main lagi. Hormat orang tua. Lalu orang tua je mesti tunduk hormat punya la. Rajin pun jangan cerita la. Memang budak baik la katakan. TETAPI, kehidupannya dah bubah sejak dia kenal ngan mamat sorang ni. Yela, maybe before ni xda orang yang layan dia ngan baik and bagi dia merasa kehidupan yang mewah. So, bila kepala dia dah “diketuk dengan” kehidupan yang mewah, terusla dia ni bubah. Huh! Dasar engkau perempuan. Mata duitan! Opps! Tumpang lalu. Hahaha. Yang dreamerG xda puas ati tu kan, dia sanngup serahkan kesucian dia untuk mamat tu. Imagine la korang, kalau dia nak keta kan, dia tido je ngan mamaat tadi tu, so sebagai bayaran, mamat tu beli arr keta untuk dia. Wei, kalau la mamat tu kaya and xda bini, aku xla kecoh-kecoh kan. Tp uii, mamat ni dah 4 kali tukar bini tau.. macam tukar suar dalam je kan. Huh? Xpercaya..? yela, Kita salu dengar orang cakap orang laki ni (playboy)  selalu tukar kekasih seperti tukar baju kan tp mamat ni, memang unik la. Tukar bini macam tukar suar dalam. Isk3.. ahak!”

2.       Cinta
    Cinta? Ala, kalau dah materialistic tu, cinta memang xwujud la. Yang wujud adalah cita-cita. Oppss! Tumpang lalu. Hahaha. Dorang ni sanggup buat apa saja untuk dapatkan apa yang dorang nak. Contohnya, untuk x merasa hidup susah, ada yang sanggup jadi “ call girl” or yang seangkatan dengannya. Bukan apa. Dorang nak kaya cepat la kononnya kan. Biasanya, kalau dorang ni cakap chenta, ni bukan maksudnya cinta dengan tuan punya badan tetapi cinta dengan harta tuan punya badan.

Chercita 2:
“ Sambungan.. Member dreamerG ni kalau dulu dreamerG tengok agak setia gak la ngan boyfren dia. Takda la meminta sangat. Dia nampak macam bersyukur je dapat boyfren camtu. Tu before dorang break and dia pun jumpa mamat kaya ni. Yang dreamerG perasan pas dia ni jumpa mamat ni kan, dia dah xkenal yang mana ‘cinta-kasihsayang’ ataupun ‘cinta-materialistik’. Bukan apa dreamerG cakap camtu, dulu dia ni ada boyfren yang dreamerG tengok, ok2 la. Memang la xkaya seperti mamat tu kan, tapi dreamerG tengok dia mewah dari segi kasih sayang. Memang la boyfren baru merangkap suami orang tu kaya duit tapi ingat-ingat la wahai member dreamerG . Harta benda tu bukan jaminan dunia akhirat. Sekadar hiasan duniawi sahaja. Mungkin member dreamerG tu dah buta kot. Buta mata dan buta hati. Uit! Kalau dah buta hati tu memang parah dah. Tolong selamatkan diri anda ye member dreamerG. Hehe. Xkan la dreamerG yang nak selamatkan dia. Nak berubah tu, bermula dari diri sendiri. Sokong??”

3.       Pandangan
      Pegangan hidup dorang ni simple je. Kalau ada wang semua jadi senang. Semua dapat di beli dengan duit even cinta. Yela, kalau di bagi je kalung berlian ke, branded car ke, or bungalow ke, konfom arr dorang nak. Bukan susah pun nak angguk kan.

Cherita 3:
“ Sambungan..Dari berchenta, beralih pulak kepada aspek pandangan awek materialistic ni kan. Member dreamerG pun dreamerG dah kenai sangat. Mungkin sebab dah kena racun segala saraf otak dia ni, tu la sampai x boleh fikir dengan waras atau rasional kot. Bukan apa, sekarang ni mak bapa dia pun dreamerG tengok dia dah xlayan sangat. Lalai maybe. Masa susah-susah dulu salu je cakap kat parents dia yang dia akan tolong dorang. Tapi lepas dah jadi kaya ghaib ni, makin susah pulak dreamerG tengok dia bagi duit untuk mak bpa dia. Janji tinggal janji. Aiyoyo. LOLXD
credit to: 
http://worldaccesories.com/

DreamerG tau la kehidupan zaman sekarang ni semua memerlukan wang ringgit. TETAPI, dreamerG nak bagitau bukan semua benda boleh dibeli dengan wang. Percayalah! “ percayalah, kasihmu lama tersulam, diruang paling dalam, terlalu jauh tak terselam…” (kalau lirik salah, tolong betulkan erk! ) eh eh..terlebih sudah. Hahaha.

P.S – IloveYou: bertaubat la wahai material girls dreamerG  sekalian. Insaflah sebelum anda di insafkan. dreamerG  bukan nak busy  meng’sharp’kan body, ( I dont have nice body thought- xda kaitan) tetapi dah jadi tugas hambanya menyedarkan mereka-mereka yang sedang khusyuk bermimpi ni.

Thursday, October 06, 2011

New Journey

Hello everybodeh :)
Nice to write here again after a long tyme break or maybe holiday.. Hehe
Now, I'm back.. Hopefully can update my blog often.
What about me now? Well, now im continuing my study at UiTM campus Samarahan. Taking my BBaFin.
Feeling? Happy <3.
I want to start my another new journey again here.
Have started my class since last month. But it doesnt going well. I mean that it really hard for me to catch up with what my lecturers say in front or any lesson in my class. ( Due to long holiday- about 4 months) Uhuhu. My bad or my invitation to continuing study is bad? Ahak!
Hopefully its just for a few weeks ( i thinks it too long) that i have this problem. This is because my semester is not that long. Just about 4-5 month i think. Fighting for me! LOL


See yah y'all next time. Have a great moments :)

Wednesday, March 09, 2011

Hari berpuasa untuk pra-paskah

Puasa dalam agama kristen

  • Puasa dalam agama kristian bukanlah sesuatu kewajiban bagi umat kristian protestan namun berpuasa adalah sesuatu kewajiban bagi umat kristian katolik. 
  • Paling penting adalah niat kita untuk berpuasa pada bila-bila masa.

Kenapa kita perlu berpuasa?
  • Untuk merendahkan diri di hadapan Tuhan kita.
  • Untuk  mendisiplinkan diri kita dan mengelakkan diri dari cubaan-cubaan duniawi.
  • Untuk meminta jawapan daripada Tuhan untuk setiap masalah yang kita alami.
  • Untuk berterima kasih kepada Tuhan kerana telah makbulkan setiap doa dan keinginan yang ingin kita dapat.
Bagaiman caranya umat kristian melaksanakan puasa?
  • Jangka masa terpulang kepada individu itu sendiri.
    • setengah hari
    • 1 hari penuh
    • 3 hari penuh
    • 7 hari penuh
    • 40 hari penuh
  • jenis puasa
    • Hanya puasa makanan ( boleh minum air)
    • Puasa daging
    • Puasa makanan dan minuman
    •  Puasa dari mengamalkan sikap-sikap kebiasaan yang tidak elok seperti
      • Merokok
      • Minum arak
      • Berjudi
Yesus mengajar kita apa yang patut dan tidak patut kita lakukan semasa berpuasa. Sewaktu berpuasa adalah seabiknya jikalau tidak orang lain yang tahu kalau kita berpuasa. Hal ini, kita umat kristian tidak wajib untuk berpuasa tetapi kita di galakan untuk berpuasa. Jadi adalah sangat tidak baik kita menghebahkan yang kita berpuasa kepada orang lain kerana itu adalah urusan kita dengan Tuhan.

Wednesday, March 02, 2011

Baby Neal birthday party





"Happy Birthday To Nathaneal and Anathaca"


Bergambar bersama selepas tamat menghias.


Birthday Party at night time.
birthday boy pakai bju blue color. :)

Walaupun sekejap tapi berbaloi la juga balik masa tu.
actually, i miss my baby boy already :-P
Bila la agaknya dapat jumpa dia lagi. Terpaksa tunggu sampai bulan mei ni. hehe



Wednesday, January 26, 2011

pempuan merokok nampak cantik?

OF COURSE NOO!!

Ask me anything

pemainan tradisonal paling best pernah kau main? galah panjang?teng teng? baling selipar?

teng2..guli pun main jga..haha

Ask me anything

nombor anda paling suka? kenapa?

12. 1 feb..my birthday :)

Ask me anything

suka warna apa?

putih :)

Ask me anything

suka bershopping di mana?mall/uptown downtown/kedai biasa2 saja?kenapa?

more prefer mall. Coz bnyk choices. Tp depend jga la..kdg2 g kdai biasa pun ok. hehe

Ask me anything

kalau orang tanya dah makan time korang tengah makan korang nak buat apa kat orang tu?

bagi flying kick la kt dia..hahaha..dh nmpk org mkn, buat apa nk tnya soalan bodoh tu!

Ask me anything

korang suka ke kalau saya tanya banyak2 soalan macam ni?

suka..btw thanks dh tnya soalan. :)

Ask me anything

apa pendapat korang kalau lelaki bermulut macam perempuan?(bukan saiz atau bntuk ye-banyak cakap i mean)

owh..there must be something wrong with him. hahaha

Ask me anything

Sunday, January 23, 2011

what is your favorite meal before but now you got sick of it?

what is your favorite meal before but now you got sick of it?

Answer here

What things would you like to know better about your partner?

- weaknesess and fear.

Ask me anything

What scares you the most and why?

Future. Bcoz idk what will happen in future.

Ask me anything

apa perkara paling membosankan bagi anda didunia ini??

Tidur.

Ask me anything

what life mean to u'll???

Live the life you love and love the life you live. It's simple right?

Ask me anything

who you want to meet b4 the end of the world begin??... why??

im not sure yet..haha

Ask me anything

kalau FB close tomorrow starting 1200 am, what the first thing will you do???

im not really into fb nowadays..so, i think im not really mine about it..hehe

Ask me anything

When was the year you were not so happy and why?

i dont know..

Ask me anything

You can choose your last meal. What will the menu consist of?

Well, of course my favorite meal. :) "oot oot" hahaha..

Ask me anything

Wednesday, January 19, 2011

what if you do if someone you really hate is your bf/gf's friend(s)???

oh no! should i pretend dont know?

Ask me anything

will you ask me so many questions other time?

my pleasure..:)

Ask me anything

kalau jumpa guy or girl yang korang suka buat benda yang korang tak suka, korang akan.... ???

bgth kt dorg.." dont do that, i dont like it / not comfortable with it"..dia buat / xbuat lepas kna tegur tu ska ati dia la..

Ask me anything

what is your favourite quote? something you say all the time without realizing it?

Experience is the best teacher.

Ask me anything

how old are you that you're targeting to get married? why?

20++ am I? i dont know..

Ask me anything