My Company

Friday, October 14, 2011

Awek Materialistic-Kaya hanya diduniawi


Hello readers’ sekalian. How y’all doing today? Have idea what material girls means is?
credit to: 
http://yukiandbee.blogspot.com
 Ermm..
Apa? Xda idea? Google la.. korang akan jumpa la – material girl 2011 dan macam-macam lagi. Semua kan senang dh sekarang ni.. google je, keluar la semua.. Kan3.. Hehe
Well, apa yang dreamer girl’s nak cherita ngan korang ni xda la apa sangat, cuma sedikit aspek-aspek kehidupan awek materilistik.

1.    Kehidupan
       Kehidupan awek materialistik ni,  mereka inginkan kehidupan yang mewah harta benda dan selesa. Mereka sanggup buat apa saja untuk dapatkan apa yang dorang nak. (depend how they leads their life is) Biasanya sejarah dorang ni macam-macam arr. Ada yang  before jadi material girl ni hidupnya susah. Or maybe coz dorang nak main-mainkan lelaki kerana before ni dorang selalu kena “dumb-a” oleh boyfren dorang kot. Tapi biasanya, awek yang transform jadi awek material ni adalah orang yang dari keluarga kurang mampu. (Tp bukan semua).

Chercita 1:
“Adalah seorang member dreamerG ni kan. Agak lama gak la dreamerG dh kenal dia. Dah bertahun-tahun gak la dah kamcheng. Kalau dulu, member dreamerG ni, uii, sopan bukan main lagi. Hormat orang tua. Lalu orang tua je mesti tunduk hormat punya la. Rajin pun jangan cerita la. Memang budak baik la katakan. TETAPI, kehidupannya dah bubah sejak dia kenal ngan mamat sorang ni. Yela, maybe before ni xda orang yang layan dia ngan baik and bagi dia merasa kehidupan yang mewah. So, bila kepala dia dah “diketuk dengan” kehidupan yang mewah, terusla dia ni bubah. Huh! Dasar engkau perempuan. Mata duitan! Opps! Tumpang lalu. Hahaha. Yang dreamerG xda puas ati tu kan, dia sanngup serahkan kesucian dia untuk mamat tu. Imagine la korang, kalau dia nak keta kan, dia tido je ngan mamaat tadi tu, so sebagai bayaran, mamat tu beli arr keta untuk dia. Wei, kalau la mamat tu kaya and xda bini, aku xla kecoh-kecoh kan. Tp uii, mamat ni dah 4 kali tukar bini tau.. macam tukar suar dalam je kan. Huh? Xpercaya..? yela, Kita salu dengar orang cakap orang laki ni (playboy)  selalu tukar kekasih seperti tukar baju kan tp mamat ni, memang unik la. Tukar bini macam tukar suar dalam. Isk3.. ahak!”

2.       Cinta
    Cinta? Ala, kalau dah materialistic tu, cinta memang xwujud la. Yang wujud adalah cita-cita. Oppss! Tumpang lalu. Hahaha. Dorang ni sanggup buat apa saja untuk dapatkan apa yang dorang nak. Contohnya, untuk x merasa hidup susah, ada yang sanggup jadi “ call girl” or yang seangkatan dengannya. Bukan apa. Dorang nak kaya cepat la kononnya kan. Biasanya, kalau dorang ni cakap chenta, ni bukan maksudnya cinta dengan tuan punya badan tetapi cinta dengan harta tuan punya badan.

Chercita 2:
“ Sambungan.. Member dreamerG ni kalau dulu dreamerG tengok agak setia gak la ngan boyfren dia. Takda la meminta sangat. Dia nampak macam bersyukur je dapat boyfren camtu. Tu before dorang break and dia pun jumpa mamat kaya ni. Yang dreamerG perasan pas dia ni jumpa mamat ni kan, dia dah xkenal yang mana ‘cinta-kasihsayang’ ataupun ‘cinta-materialistik’. Bukan apa dreamerG cakap camtu, dulu dia ni ada boyfren yang dreamerG tengok, ok2 la. Memang la xkaya seperti mamat tu kan, tapi dreamerG tengok dia mewah dari segi kasih sayang. Memang la boyfren baru merangkap suami orang tu kaya duit tapi ingat-ingat la wahai member dreamerG . Harta benda tu bukan jaminan dunia akhirat. Sekadar hiasan duniawi sahaja. Mungkin member dreamerG tu dah buta kot. Buta mata dan buta hati. Uit! Kalau dah buta hati tu memang parah dah. Tolong selamatkan diri anda ye member dreamerG. Hehe. Xkan la dreamerG yang nak selamatkan dia. Nak berubah tu, bermula dari diri sendiri. Sokong??”

3.       Pandangan
      Pegangan hidup dorang ni simple je. Kalau ada wang semua jadi senang. Semua dapat di beli dengan duit even cinta. Yela, kalau di bagi je kalung berlian ke, branded car ke, or bungalow ke, konfom arr dorang nak. Bukan susah pun nak angguk kan.

Cherita 3:
“ Sambungan..Dari berchenta, beralih pulak kepada aspek pandangan awek materialistic ni kan. Member dreamerG pun dreamerG dah kenai sangat. Mungkin sebab dah kena racun segala saraf otak dia ni, tu la sampai x boleh fikir dengan waras atau rasional kot. Bukan apa, sekarang ni mak bapa dia pun dreamerG tengok dia dah xlayan sangat. Lalai maybe. Masa susah-susah dulu salu je cakap kat parents dia yang dia akan tolong dorang. Tapi lepas dah jadi kaya ghaib ni, makin susah pulak dreamerG tengok dia bagi duit untuk mak bpa dia. Janji tinggal janji. Aiyoyo. LOLXD
credit to: 
http://worldaccesories.com/

DreamerG tau la kehidupan zaman sekarang ni semua memerlukan wang ringgit. TETAPI, dreamerG nak bagitau bukan semua benda boleh dibeli dengan wang. Percayalah! “ percayalah, kasihmu lama tersulam, diruang paling dalam, terlalu jauh tak terselam…” (kalau lirik salah, tolong betulkan erk! ) eh eh..terlebih sudah. Hahaha.

P.S – IloveYou: bertaubat la wahai material girls dreamerG  sekalian. Insaflah sebelum anda di insafkan. dreamerG  bukan nak busy  meng’sharp’kan body, ( I dont have nice body thought- xda kaitan) tetapi dah jadi tugas hambanya menyedarkan mereka-mereka yang sedang khusyuk bermimpi ni.

No comments:

Post a Comment

Banyak Merapu