My Company

Wednesday, November 16, 2011

Dah rezeki aku..

Hello..petang semuanya :)
Korang apa khabar petang ni? Eh, silap. Korang apa khabar hari ni?
Hopefully baik-baik semua dan ada rezeki macam aku. Hehehe.

Bukan apa aku cakap "dah rezeki aku.." Bukan aku dapat benda free pun kan.

Cheritanya begini:

Pada suatu tengah hari yang panasnya memang tidak menyengat hingga ke kelas. Memang la. Kelas berbumbung. Ada aircond pulak tu. Panas memang tak terasa la kan. Hehe. Aku punya handphone kesayangan tertinggal atas meja tepi locker koperasi kampus. Bukan 1 tau, tapi ada 2 bijik. Hah, ambikk kau. Nasib baik la kan ada sorang student ni yang baik hati yang terjumpa handphone tu. Dan memang nasib baik jugak yang phone yang 1 tu lagi xda password. Boleh la budak tu belek2 apa yang ptt kn. Then dia pun kol my classmate ( which the last person I message that morning ) Panjang akal kan budak ni. Kalau orang lain agak2 dorang bagi balik x? We never know. Probability is 50-50 right. Tu la aku cakap dah memag rezeki aku. Cuba kalau budak tu x bagi kat aku balik, tu namanya dah rezeki dia.. Hehe.

P/S: Jangan melihat dunia dengan sebelah mata. Masih banyak lagi insan yang baik hati di luar sana yang kita belum sempat kenali. :)

No comments:

Post a Comment

Banyak Merapu